به گزارش پایگاه خبری فاخر زنجان ،شامگاه روز دوشنبه ۳۰ مهرماه ۱۴۰۳ رویداد استارتاپی صنایع فناور با محوریت صنعت چاقوی زنجان به همت اتاق بازرگانی و با مشارکت شرکت شهرکهای صنعتی استان، خوشه چاقو، اتحادیه چاقوسازی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، اداره کل فنی و حرفهای استان، صنعتگران صنایعدستی با رویکردهای طراحی و ساخت، بستهبندی، تبلیغات، بازاریابی و فروش و با ارایه هشت طرح و ایده فناورانه در اتاق بازرگانی استان برگزار شد.
داریوش نادری در آیین بزرگداشت چاقوی زنجان، اظهار کرد: هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره ۱۸ و مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع دستی استان پرداخت شد که تحولاتی را به وجود آورد. صنعت چاقوسازی از رشتههای ماندگار و تاریخی استان زنجان محسوب میشود. توجه به توسعه صنعت چاقو در استان باعث ایجاد اشتغال و در آمد میشود، بنابراین معاونت صنایعدستی بر تحقق این امر مهم برنامه ریزی لازم را دارد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان با تاکید بر اینکه این اداره کل حمایت از صنایع دستی به ویژه صنعتگران چاقوسازی در استان را مورد توجه قرار داده است، گفت: تلاش میشود این حوزه بیش از گذشته رونق گیرد و در تمامی نمایشگاههای کشور تلاش میشود تا حتما صنعتگران زنجانی حضور داشته باشند
وی گفت: صنعت چاقوسازی این استان جزء رشتههای شاخص است. از ابتدای امسال تاکنون ۴۵۰ نفر از فعالان این حوزه مشمول بیمه هنرمندان صنایع دستی شده اند.
نادری اظهار کرد: ۵۰ درصد حق بیمه هنرمندان صنایع دستی از محل کمک دولت و مابقی به صورت خویش فرمایی پرداخت میشود.
صنایع دستی هویت محور است
علیرضا فیروزفر نیز صنایع دستی را هویت محور عنوان کرد و گفت: قدمت چاقو در زنجان به ۶ هزار سال قبل برمیگردد و این نشان از توانمندی مردم آن زمان و اهمیت استراتژی این منطقه در تولید سلاح بوده است.
شهردار زنجان افزود: صنایع دستی و هنرهای سنتی، میراث گذشتگان ما هستند و گنجینهای ارزشمند هستند که باید بیشتر مورد متوجه قرار گیرد.