1404-02-03 09:34

فاخر زنجان

مهمترین رویداد آماری(سرشماری عمومی کشاورزی) از 12 آبان ماه آغاز می‌شود

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان از آغاز مهمترین رویداد آماری 1403(سرشماری عمومی کشاورزی) از 12آبان ماه سال‌جاری در زنجان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری فاخر زنجان‌ ،احمد خداوردی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: اطلاعات حاصل از سرشماری عمومی کشاورزی، داده‌های پایه برای تامین امنیت غذایی و تامین‌ کننده نیازهای ضروری و اساسی این بخش برای مرکز آمار ایران، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان‌های متولی تنظیم بازار، برنامه‌ریزان و پژوهشگران است.

وی به لزوم اطلاع رسانی و آگاهی بخشی رسانه ها در خصوص اهمیت سرشماری عمومی کشاورزی و همراهمی و همکاری پاسخگویان تاکید کرد و ادامه داد: اجرای سرشماری مهمترین رویداد آماری در هر کشور است.

خداوردی گفت: سرشماری عمومی کشاورزی، اطلاعات مهمی را از فعالیت‌های کشاورزی کشور در سطح کوچک‌ترین واحد جغرافیایی ارائه می‌دهد که تنها با اجرای سرشماری قابل حصول است و با توجه به فاصله گرفتن از آخرین سرشماری و تحولات سریع بخش کشاورزی، اجرای سرشماری در سال ۱۴۰۳ ضرورتی اجتناب‌ناپذیر بود.

در ادامه ایرج امینی معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان با بیان اینکه سالانه ۳۹ طرح آماری و ۵۰ هزار مصاحبه با خانوارها و بنگاه‌های اقتصادی صورت می‌گیرد، گفت: ماحصل این اقدامات تعدادی شاخص کلان اقتصادی است‌.

وی افزود: نتیجه این موارد در سالنامه آماری کشور و استان مستند می‌شود.

امینی سرشماری را مهم‌ترین رویداد آماری کشور دانست و گفت: انجام سرشماری‌ها برای توسعه کشورها یک امر حیاتی هستند و همان‌طوری که خودشناسی اولین قدم برای رشد و شکوفایی‌ انسان‌ها است؛ سرشماری‌ها اولین قدم برای توسعه کشورها هستند.

وی با اشاره به اینکه سرشماری‌ها در موضوعات مختلف طراحی و اجرا می‌شوند، عنوان کرد: سرشماری‌های نفوس و مسکن و کشاورزی جزو مهم‌ترین سرشماری‌ها هستند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان از هزینه بالای سرشماری‌ها خبر داد و گفت: به دلیل هزینه بالای سرشماری‌ها معمولا در مقاطع زمانی ده ساله اجرا می‌شوند و در سال‌های بین سرشماری با استفاده از نتایج حاصل از سرشماری و به کمک سایر تکنیک‌های آماری از جمله آمارگیری برای برآوردها و پیش‌بینی‌ها استفاده می‌شود.

وی افزود: داشتن اطلاعات دقیق در سطوح کوچک جغرافیایی از جمله آبادی‌ها و شهرها و … تنها با اجرای سرشماری‌ها بدست می‌آید.

امینی در مورد نتایج به دست آمده از سرشماری کشاورزی، بیان کرد: طرح‌های آماری گوناگون در زمینه فعالیت‌های کشاورزی از قبیل، زراعت، باغداری پرورش قارچ، پرورش آبزیان، پرورش دام سبک و سنگین، زنبورداری، پرورش کرم ابریشم پرورش طیور و معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان طی ۱۰ سال آینده با استفاده از فهرست بهره‌برداران بدست آمده از این سرشماری طراحی و اجرا خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ ششمین سرشماری کشاورزی در کشور است، بیان کرد: ۵ سرشماری قبلی در سال‌های ۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲، ۱۳۹۳ اجرا شده است.

امینی با بیان اینکه سازمان سرشماری استان از دو ماه گذشته با تأمین تجهیزات امکانات و نیروی انسانی از دستگاه‌های اجرایی و نیروهای آزاد تشکیل شده است و دوره آموزشی مرحله سوم نیروها در سطح شهرستان‌ها در حال اجرا است، اظهار کرد: سازمان اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ استان ۳۵۰ نیرو دارد که بیش از ۲۲۰ نیروی شامل معاونان فنی، کارشناسان اجرایی و خبره آمارگیران و رانندگان عوامل میدانی سرشماری هستند.

وی ادامه داد: اطلاعات سرشماری‌های اخیر با استفاده از تبلت جمع‌آوری می‌شود که این امر موجب افزایش دقت، کاهش ساعات اجرایی و به تبع آن کاهش هزینه‌ها و مهم‌تر از همه سرعت استخراج و انتشار اطلاعات می‌شود. نتایج این سرشماری در تابستان ۱۴۰۴ منتشر خواهد شد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان با بیان اینکه در سرشماری کشاورزی ۱۳۹۳ اطلاعات بیش از ۴ میلیون بهره‌بردار در کشور و بیش از ۸۳ هزار بهره‌بردار در استان جمع‌آوری شد، گفت: براساس نتایج سرشماری کشاورزی،۱۳۹۳، ۹۹/۵ درصد بهره‌برداران در قالب خانوار فعالیت دارند و تنها ۰/۵۰ درصد بهره‌برداران در قالب شرکت‌های رسمی و مؤسسات عمومی فعالیت داشته‌اند.

وی افزود: در استان زنجان ۱۱۲ هزار نفر در فعالیت‌های کشاورزی فعالیت دارند.

امینی با تأکید به اینکه در این سرشماری شهرهایی که تعداد بهره‌برداران آنها ناچیز است سرشماری نشده‌اند، عنوان کرد: در زمان سرشماری تنها به بهربرداران که طی سال گذشته در این شهرها شناسایی شده‌اند مراجعه و اطلاعات آنها ثبت خواهد شد.

وی ادامه داد: ۹۰ درصد بهره‌برداران در سرشماری کشاورزی ۱۳۹۳ در مناطق روستایی ساکن بوده‌اند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان در خصوص عدم تمایل برخی کشاورزان در ارائه اطلاعات به آمارگیران که ناشی از بی‌اعتمادی است، گفت: آمار و اطلاعاتی که توسط مرکز آمار (عوامل آمارگیر طرح سرشماری عمومی کشاورزی) از مردم گرفته می‌شود کاملاً محرمانه است و تاکنون آمار شخصی مردم به نهادی ارائه نشده است.

وی در خصوص بی‌دقتی در آخرین سرشماری عمومی کشاورزی (۱۰ سال قبل)، بیان کرد: بر دقت استخراج آمارهای خواسته شده توسط عوامل اجرایی در استان زنجان تاکید داشته و داریم برای کاهش خطا و افزایش دقت از تبلت استفاده خواهد شد.

۲۰ پروژه برای اولین‌بار در استان با وظیفه مبادله موافقت‌نامه، بازبینی و نظارت نزدیک اجرا می‌شود

خلیل قاسملو، معاون هماهنگی برنامه‌ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان نیز در این جلسه به وظایف این معاونت در سازمان اشاره کرد و اظهار داشت: بودجه امسال در حوزه معاونت هماهنگی از حیث منابع ۱۷ هزار میلیارد تومان برای استان پیش‌بینی شده است.

معاون هماهنگی برنامه‌ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان با بیان اینکه از حیث مصارف، ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان که از این مقدار، ۷۰۰ میلیارد تومان سهم پروژه‌های ملی با ویژگی استانی است.

وی با بیان اینکه ما ۲۰ پروژه ملی با ویژگی استانی در استان داریم که وظیفه مبادله و نظارت بر آنها را برعهده داریم، افزود: البته نظارت کلی پروژه‌های ملی بر عهده استان است، ولی ۲۰ پروژه برای اولین‌بار در استان با وظیفه مبادله موافقت‌نامه، بازبینی و نظارت به استان محول شده است. این تعداد در سال گذشته ۶ پروژه بود و امسال به ۲۰ پروژه افزایش‌یافته است.

قاسملو با بیان اینکه اگر ۷۰۰ میلیارد تومان مربوط به پروژه‌های ملی را کم کنیم، حدود ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه استانی داریم، افزود: از این مقدار، یک هزار و ۸۰ میلیارد تومان به بودجه هزینه‌ای و 2۲۵۰ میلیارد تومان به طرح‌های اعتبارات سرمایه‌ای یا عمرانی استان اختصاص دارد.

معاون هماهنگی برنامه‌ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان با اشاره به اینکه وضعیت فعلی این پروژه‌ها، ۸۲۸ میلیارد تومان تخصیص‌یافته است، افزود: همچنین، از ۱۷ هزار میلیارد تومان منابع، حدود ۵۰۰ میلیارد تومان مربوط به واگذاری اموال دولتی است که تاکنون عملکرد آن محدود بوده است.

وی با بیان اینکه ۱۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درآمدهای دستگاه‌های اجرایی است، افزود: از این مقدار ۱۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای مالیاتی است.

قاسملو با بیان اینکه از درآمدهای ۱۷ هزار میلیاردتومانی، ۱۰۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای اختصاصی است، گفت: در شش‌ماهه نخست، ۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان درآمدهای استانی تحقق‌یافته است که نسبت به رقم مصوب استان، حدود ۴ درصد مازاد داشته است.

وی اضافه کرد: همچنین از ماده حقوق دولتی معادن مصوب استان در سال جاری یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که در شش‌ماهه نخست، یک هزار و ۱۳۲ میلیارد تومان تحقق‌یافته است.

معاون هماهنگی برنامه‌ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: لازم به ذکر است که در هفته‌های اخیر کارهای کارشناسی مناسبی در دولت چهاردهم برای بازگشت مازاد درآمدها انجام شده که در لایحه بودجه سال 1404 کل کشور نیز درج شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *