به گزارش پایگاه خبری فاخر زنجان ،حسین بازرگانی، دبیر هیأت سوارکاری استان زنجان از درخشش بینظیر سوارکاران زنجانی در مسابقات قهرمانی کشور خبر داد و اظهار داشت: موفقیتهای اخیر سوارکاران زنجانی نشان از رشد چشمگیر رشته سوارکاری در استان دارد. این مسابقات در تهران و در تاریخ 23 تا 25 آبان برگزار شد.
وی با بیان اینکه این موفقیتها حاصل تلاشهای شبانهروزی ورزشکاران، مربیان و باشگاهها و همچنین حمایتهای همه جانبه از این رشته ورزشی است، گفت: کسب چندین عنوان قهرمانی توسط سوارکاران زنجانی در مسابقات اخیر، نشان از رشد چشمگیر سوارکاری در استان دارد.
دبیر هیأت سوارکاری استان زنجان در ادامه با اشاره به نتایج کسب شده در این دوره از مسابقات، افزود: کیانا فتحی با اسب آتش توانست عنوان قهرمانی کشور در رده درساژ پونی ارتفاع 149 سانتیمتر را از آن خود کند و آریو فلاحی با اسب سفید برفی نیز به مقام نایب قهرمانی رسید و آوینا شوندی در رده پونی زیر 138 سانتیمتر بر سکوی سوم ایستاد.
وی با اشاره به اینکه در بخش پرش با اسب پونی نیز، امیرحسین اتصاری با اسب چروک عنوان قهرمانی را به دست آورد، خاطرنشان کرد: آراد میرزایی نیز در این بخش نایب قهرمان شد و عمادحسین زاده با اسب آلیس و مبین زارعین با اسب چاوک از باشگاه کالسکه طلایی نیز به ترتیب مقامهای چهارم و ششم این رقابتها را کسب کردند و کیانا فتحی با اسب آتش از باشگاه کالسکه طلایی، در جایگاه هشتم این رقابتها ایستاد. آوینا شوندی نیز به عنوان سوارکار شایسته این دوره از مسابقات انتخاب شد.
بازرگانی همچنین با بیان اینکه در رده اسب پونی زیر 138 سانتیمتر، آراد میرزایی و حوریناز حسینی با اسبهای فرد و کانو از باشگاه کالسکه طلایی زنجان به ترتیب مقام دوم و سوم را از آن خود کردند و ماهانا عسگری با اسب مهتاب از باشگاه کالسکه طلایی زنجان در جایگاه چهارم این رده قرار گرفت، ابراز کرد: در رده اسب پونی زیر 149 سانتیمتر نیز، سوارکاران زنجانی عملکرد درخشانی داشتند و بر این اساس گشتا طرفه نژاد با اسب یاشار الهام از باشگاه اسواران، کیانا فتحی با اسب آتش و عماد حسین زاده با اسب آلیس از باشگاه کالسکه طلایی به ترتیب مقامهای دوم، سوم و چهارم را کسب کردند. علاوه بر این، کیارش اوصانلو با اسب مورال از باشگاه سام خرمدره نیز در جایگاه پنجم این رده قرار گرفت.
وی با تأکید بر نقش کلیدی باشگاههای سوارکاری استان در این موفقیتها، گفت: طبق برنامهریزی انجام شده و با حمایتهای صورت گرفته از سوی هیأت، باشگاهها با برنامهریزی دقیق و سرمایهگذاری مناسب، استعدادهای جوان زیادی را در رشته سوارکاری پرورش دادهاند و زنجان به حق در راه تبدیل به یکی از قطبهای مهم سوارکاری در کشور قرار دارد.
دبیر هیأت سوارکاری استان زنجان به تاریخچه و دلایل محبوبیت روزافزون سوارکاری پونی پرداخت و اظهار داشت: سوارکاری پونی ورزشی است که از گذشتههای دور در بسیاری از فرهنگها وجود داشته، سوارکاری پونی ریشه در تاریخ دارد و در بسیاری از تمدنهای باستانی به عنوان یک فعالیت تفریحی و آموزشی مورد توجه بوده است.
دبیر هیأت سوارکاری استان زنجان با بیان اینکه پونیها به دلیل جثه کوچکتر و آرامتر بودن، برای کودکان و نوجوانان انتخاب بسیار مناسبی هستند و به همین دلیل، سوارکاری پونی به عنوان یک ورزش خانوادگی و آموزشی بسیار محبوب شده است. افزود: در سالهای اخیر، توجه به ورزشهای سوارکاری به ویژه سوارکاری پونی در ایران نیز افزایش یافته است. دلایل این محبوبیت را میتوان در مواردی از جمله مزایای آموزشی اشاره کرد که سوارکاری پونی به کودکان و نوجوانان کمک میکند تا مهارتهای اجتماعی، مسئولیتپذیری، تعادل و هماهنگی را بیاموزند.
وی همچنین ارزان بودن پونی، سلامت جسمی و روانی، تفریح و سرگرمی و ایجاد انگیزه برای ادامه ورزش سوارکاری را از دیگر جذابیتهای این بخش عنوان کرد و افزود: هیأت سوارکاری استان زنجان با برگزاری کلاسها و مسابقات مختلف، تلاش میکند تا زمینه را برای توسعه سوارکاری پونی در استان فراهم کند و از استعدادهای جوان در این رشته حمایت کند.
بازرگانی در پایان تأکید کرد: هیأت سوارکاری استان زنجان با برنامهریزیهای مدون و حمایتهای همه جانبه، در تلاش است تا سطح سوارکاری استان را بیش از پیش ارتقا دهد و زنجان را به یکی از قطبهای اصلی سوارکاری کشور تبدیل کند.