به گزارش پایگاه خبری فاخر زنجان،گروههای جهادی و جهادگران به واسطه فعالیتهای مستمر و ارتباط با مردم، بخشی اثرگذار و مهم از بدنه بسیج هستند.
این گروه ها معمولا وابسته به مساجد، پایگاههای بسیج و بسیج دانشجویی هستند، یعنی یک یا چند نفر با محوریت این نهادها برای تشکیل گروه های جهادی در زمینه های مختلف عمرانی، فرهنگی و اجتماعی اقدام می کنند.
طی چند سال اخیر به واسطه عملکرد درخور تحسین این گروهها در اجرای طرح های مختلف، تعداد کمی و وضعیت کیفی آنها در استان زنجان رو به رشد بوده است و تقریبا در همه این سال این گروهها فعالیت متنوعی را در خدمات رسانی به جامعه هدف خود انجام می دهند.
این گروهها متشکل از داوطلبان و فعالان پرشور با انگیزهای والا و مبتنی بر آموزههای دینی و تأکید بر همیاری و کمک به نیازمندان به صورت خودجوش در مناطق محروم و کم برخوردار فعالیت میکنند.
فلسفه وجودی آنها نه تنها رفع محرومیتهای مادی بلکه ایجاد امید و انگیزه در دل مردمان این مناطق و تقویت روحیه همبستگی ملی است.
فعالیتهای گروههای جهادی، گستره وسیعی از اقدامات عمرانی، فرهنگی، آموزشی و بهداشتی را در بر میگیرد.
ساخت مدرسه، مسجد، خانههای مقاوم در برابر بلایای طبیعی، احداث جادهها و تأمین زیرساختهای اولیه تا ارائه خدمات درمانی، آموزشهای تخصصی، برگزاری کلاسهای آموزشی و سوادآموزی و حمایت از کشاورزان و ایجاد اشتغال، همگی بخشی از فعالیتهای گسترده این گروههاست.
آنان با شناخت دقیق نیازهای محلی و درک عمیق از شرایط موجود به سرعت و با رویکردی کارآمد به رفع مشکلات میپردازند.
حفر چاههای آب، احداث کانالهای آبیاری، ارائه مشاورههای کشاورزی و فنی و آموزش مهارتهای فنی و حرفهای، نمونههایی از این خدمات مؤثر و حیاتی است.
جوانان زیادی با پیوستن به این گروهها علاوه بر خدمت به همنوعان خود، تجربیات ارزشمندی کسب کرده و در مسیر رشد و توسعه فردی و اجتماعی خود گام بر میدارند.
گروههای جهادی بسیج استان زنجان نیز مبارزه با فقر و محرومیت را در روستاها و مناطق کم برخوردار استان در دستور کار قرار داده و با بیش از پنج هزار جهادگر در قالب حدود هزار و ۴۰۰ گروه برای ایجاد اشتغال و فضای نشاط آور در مناطق هدف تلاش میکنند.
شهرستان کم برخوردار ماهنشان نیز از این گروه های ارزشمند بینصیب نمانده است و در این شهرستان، ۱۱۶ گروه جهادی مسئولیتپذیر و فعال مشغول به خدمترسانی هستند.
این گروهها با تلاشهای مستمر خود در حوزههای عمرانی، فرهنگی و سایر زمینههای مورد نیاز مردم، خدمات فراوانی ارائه میدهند و نقش مهمی در توسعه و پیشرفت شهرستان ایفا میکنند.
فعالیتهای آنها نمونه بارزی از همبستگی ملی و مشارکت اجتماعی است و الگویی برای سایر مناطق کشور به شمار میرود.
مناطق روستایی هدف عمده خدمات محرومیت زدایی
حافظ سعیدیپور، مسئول گروه جهادی شهید ذوقی روستای یاستیقلعه ماهنشان در این باره به خبرنگار فاخر گفت: گروه جهادی شهید ذوقی در روستای یاستیقلعه اقدامهای گستردهای را در زمینه کمک به خانوادههای نیازمند انجام داده است.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین این اقدامات راهاندازی طرح پوشش مهر است، افزود: در این پویش ۱۵۰ بسته انواع نوشت افزار میان خانوادههای نیازمند توزیع شده است.
مسئول گروه جهادی شهید ذوقی روستای یاستیقلعه عنوان کرد: همچنین، گروه جهادی ما پویش دلگرمی خانه را آغاز کرد که در آن برای خانوادههایی که بخاری نداشتند و همچنین در روستاهایی که به تازگی گازرسانی شده بود، با مشارکت ستاد فرمان امام، بخاری تهیه و توزیع شد.
وی با تاکید بر اینکه در راستای پویش تکریم علوی که به مناسبت ماه مبارک رمضان در سطح کشور اجرا شد، گروه ما با مشارکت بنیاد علوی اقدام به توزیع کارت هدیه ۲۰ میلیون ریالی برای هر خانواده نیازمند کرد تا این خانوادهها بتوانند از فروشگاهها خرید کنند.
سعیدیپور با بیان اینکه این اقدام نشاندهنده اهتمام گروه جهادی ما به حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه است.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر کمک به جبهه مقاومت، گفت: گروه جهادی شهید ذوقی در این راستا به جمعآوری ۳۵۰ میلیون ریال اقدام و این مبلغ را به حسابهای متمرکز واریز کرد تا به دست خانوادههای محروم برسد.
مسئول گروه جهادی شهید ذوقی روستای یاستیقلعه خاطرنشان کرد: همچنین توزیع پنج دستگاه آبگرمکن دیواری از دیگر فعالیتهای ما در این راستا بوده است.
وی بیان کرد: در زمینه اشتغالزایی، با تشکیل صندوقهای محلی و ارائه وام به ۴۰ نفر از اعضای جامعه که دارای استعداد و توانایی کار بودند اما شرایط مالی مساعدی نداشتند، توانستهایم شرایط ایجاد اشتغال را برای آنها فراهم کنیم.
سعیدیپور تاکید کرد: همچنین، با مشارکت فنی و حرفهای شهرستان ماهنشان، مربیانی برای آموزش خانوادهها در روستاها در نظر گرفتهایم.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی، این گروه جهادی اقداماتی نظیر تهیه رحل و امکانات برای مساجد فاقد این امکان را انجام دادهایم.
تنوع خدمات محرومیت زدایی گروههای جهادی
صمد تقوینیا، مسئول گروه جهادی شهید عربعلی یزدانی از فعالیتهای گسترده این گروه در ارائه آموزشهای رایگان کسب و کار در شهرستان دندی خبر داد.
وی افزود: این طرح که با همکاری ارزشمند مربیان خیر و سازمان فنی و حرفهای اجرا میشود، به آحاد مردم شهرستان دندی و روستاهای اطراف، فرصت یادگیری مهارتهای فنی و حرفهای را ارائه میدهد.
مسئول گروه جهادی شهید عربعلی یزدانی با تاکید بر اینکه این طرح در یک فضای پایگاهی مناسب و مجهز اجرا میشود، به تشریح گستره آموزشها پرداخت.
وی افزود: آموزشها طیف وسیعی از مهارتهای کاربردی را پوشش میدهد، از جمله عیبیابی و تعمیر خودرو، انواع لولهکشی آب و گاز، برقکشی و دیگر رشتههای مرتبط که این تنوع در ارائه مهارتها، نشان از برنامهریزی دقیق و هدفمند گروه جهادی برای پاسخگویی به نیازهای مختلف بازار کار منطقه دارد.
تقوینیا با بیان اینکه هدف اصلی این پروژه سوق دادن افراد به سمت مهارتمحوری و در نتیجه کاهش نرخ بیکاری در منطقه است، اظهار داشت: در طول سه سال فعالیت مستمر این گروه، بیش از ۵۰۰ نفر از اهالی دندی و روستاهای اطراف از این آموزشهای ارزشمند بهرهمند شدهاند و گامی مؤثر در جهت خودکفایی و استقلال اقتصادی برداشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: این رقم قابل توجه، نشان از موفقیت چشمگیر این طرح و تاثیر مثبت آن بر زندگی مردم منطقه دارد.
مسئول گروه جهادی شهید عربعلی یزدانی با تاکید بر اینکه فعالیتهای گروه جهادی شهید عربعلی یزدانی محدود به شهر دندی نمیشود، عنوان کرد: با برنامهریزی دقیق و شناخت نیازهای خاص هر روستا، این آموزشها به روستاهای انگوران، حسنآباد چایکند و ینگجه نیز گسترش یافته است.
وی تاکید کرد: آموزشهای ارائه شده در هر روستا، متناسب با شرایط و امکانات محلی و نیازهای خاص آن منطقه طراحی شده است که این رویکرد، ضمن افزایش بهرهوری، تضمین میکند افراد بتوانند مهارتهای کسب شده را در محیط زندگی خود به کار گیرند و از مزایای اقتصادی آن بهرهمند شوند.
تقوینیا بیان کرد: موفقیت این طرح، حاصل همکاری تنگاتنگ مربیان خیر و متخصصان سازمان فنی و حرفهای است.
مسئول گروه جهادی شهید عربعلی یزدانی این همکاری را عامل مهمی در تضمین کیفیت آموزشها و کاهش هزینهها دانست.
وی با تاکید بر اینکه همکاری با مربیان داوطلب و با تجربه، به ارتقای سطح کیفی آموزشها کمک شایانی کرده و این امر به موفقیتهای متعدد در جشنوارههای استانی و کشوری منجر شده است، مطرح کرد: اخیرا این گروه جهادی در جشنواره کشوری مالک اشتر، بهعنوان یکی از گروههای موفق و تاثیرگذار معرفی شده است.
تقوینیا گفت: این افتخار، نشان از کیفیت بالای آموزشها، تلاش خستگیناپذیر مربیان و داوطلبان و برنامهریزی دقیق و هدفمند این گروه جهادی دارد.
مسئول گروه جهادی شهید عربعلی یزدانی ابراز امیدواری کرد: با تداوم این فعالیتها و گسترش آن به دیگر نقاط شهرستان، شاهد رشد و توسعه مهارتهای تخصصی در منطقه باشیم و شهرستان دندی را به منطقهای متخصص و توانمند تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه آموزشهای کسب و کار در طول سال و حتی در ایام تعطیلات ادامه دارد، گفت: با وجود محدودیتهای موجود، در هر دوره ۲۵ نفر آموزش میبینند تا سالانه در هر رشته ۱۰۰ نفر آموزش داده شوند.
تقوینیا اظهار داشت: هدف نهایی، ارتقای سطح مهارت افراد از کارگر ساده به سطح حرفهای است که این تلاشها، گامی بلند در جهت توسعه پایدار و توانمندسازی جامعه محلی برداشته است.
پیشتازی گروههای جهادی در اجرای طرح های آبرسانی زنجان
سرهنگ پاسدار اقبال جهانبخشی، مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالمهدی (ع) استان زنجان در این باره گفت: ما در مجموعه بسیج سازندگی چهار قرارگاه شامل اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی، جهادی و خدمات رسانی داریم و تقریبا در همه این قرارگاهها عمده کارها توسط گروه های جهادی انجام می شود.
وی ادامه داد: در قرارگاه محرومیت زدایی با اینکه موضوعات و مسائل زیادی را دنبال می کنیم ولی تمرکز عمده ما شامل فعالیت هایی مثل جهاد آبرسانی به روستاهاست.
این مسوول گفت: دومین مورد جهاد ساخت مسکن برای محرومان و سومین موضوع هم طرحی به نام از آبخیز تا جالیز است که در قالب آن اقداماتی مثل احیای قنات ها، آبخیزداری و لوله گذاری برای انتقال آب به مزارع انجام می شود.
جهانبخشی گفت: ما جزو اولین استانهایی بودیم که با بهره گیری از ظرفیت قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن مجتبی(ع) عملیات آبرسانی به ۵۷ روستا را در استان انجام دادیم و در ادامه هم عملیات آبرسانی به ۱۵۷ روستای دیگر در حال اجراست که در سال آینده طرح های آبرسانی در ۹۰ روستا تکمیل می شود.